Fotograferen in quarantaine

Algemeen Corona WdGlab Weert Reageer 3 min. leestijd

Ondernemen in deze tijd zonder het contact met mensen is erg lastig. Er ontstaan verschillende creatieve ideeën om samen met kinderen thuis de dag door te komen. Loes Mennen kwam met het idee om op een andere manier te gaan fotograferen. Gewoon vanuit thuis, zonder dat er een gevaar is om in fysiek contact te komen met de klant.

Begin deze week werden de eerste try out portretten gemaakt via FaceTime, en nu staan de kids in de rij. Vooral op de Instagram van Flitzer!, die ook gevolgd wordt door veel kindermodellen, is deze vorm van fotografie nu al razend populair. Anders dan anders, soms een beetje gek en spannend, maar ze vinden het fantastisch!

Door middel van het maken van online portretten via FaceTime probeert Loes toch haar inspiratie kwijt te kunnen in het maken van mooie beelden. Totaal uit haar comfort-zone, gaat ze op zoek naar mooie plaatjes. Helemaal terug naar de basis, zonder prachtige technieken, zoals dure professionele lenzen en camera’s.

Aan de andere kant van de lijn, in een hoekje naast de trap, of tegen een muurtje in de keuken, bevinden zich de wiebelende modelletjes. Hun mama doet haar best om een zo stil mogelijk beeld op de telefoon te krijgen. Soms uit de hand, soms maken ze een statief van dozen of boeken. Alles wordt uit de kast gehaald om samen een prachtig resultaat te creëren.

Via de computer krijgt het model en mama aanwijzingen om de telefoon te sturen naar de juiste hoek of het perfecte licht. Het beeld is niet meer meteen strak en perfect. Het is weer knippen op dat ene juiste moment! Net als vroeger, in de fotorolletjes-tijd, heb je ook nu maar een paar momenten de kans om op het juiste moment het beeld te vangen.

Het doel is om op deze manier veel mensen gelukkig maken! Als fotograaf wil je kennis delen en iemand blij maken met een mooie foto…. een mooie ‘coronafoto’ om aan terug te denken!

Meer van deze FaceTime Portretten zijn te zien op de Instagram accounts van Flitzer! op: @flitzerfotografeert en @flitzer_portraits.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie