Fysiotherapiepraktijken niet dicht

Dat het corona-virus een grote impact heeft op onze maatschappij en zorg is inmiddels wel duidelijk. Op advies van deskundigen is het van het grootste belang om de verspreiding van het virus af te remmen en de kwetsbare personen in onze samenleving te beschermen.

Fysiotherapeuten zijn het eerste aanspreekpunt als het gaat om klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Op dit moment worden huisartsen en ziekenhuizen zwaar belast. Na overleg tussen de branchevereniging KNGF, het Ministerie van VWS en diverse koepelorganisaties uit de zorg, is besloten om voorlopig de noodzakelijke fysiotherapeutische zorg te blijven leveren. Op deze manier proberen de fysiotherapeuten jou nog verder van dienst te zijn en de huisartsen en ziekenhuizen te ondersteunen.

De fysiotherapiepraktijken in Weert willen jou op de hoogte stellen van het door hen gevoerde beleid.

Bescherming

Om kwetsbare patiënten optimaal te beschermen, zal voor deze groep de therapie tijdelijk worden gestopt. Dit geld o.a. voor mensen met:
• Afwijkingen en functiestoornissen van de luchtwegen en longen
• Chronische hartaandoeningen
• Diabetes mellitus
• Ernstige nieraandoeningen die leiden tot dialyse of niertransplantatie
• Verminderde weerstand tegen infecties
• Oncologie patiënten

Zo nodig zullen de fysiotherapeuten je telefonisch of via andere hulpmiddelen ondersteunen bij het voorzetten van oefeningen om jouw mobiliteit en gezondheid zo veel mogelijk te handhaven. De patiënten die de hulp nodig hebben, willen zij op deze manier zo goed mogelijk blijven helpen.

Indien je fysieke klachten hebt, zich verder gezond voelt en hulp noodzakelijk vindt, kun je gewoon een afspraak maken. Wanneer je klachten hebt die kunnen wachten, verzoeken zij tot nader bericht geen nieuwe afspraak te plannen.

Wanneer kom je niet

Heb je last van (milde) griepverschijnselen, koorts, hoesten, niezen, keelpijn of heb je direct contact gehad met een patiënt waarbij een besmetting met “corona” is bevestigd, dan verzoeken zij je om de praktijk niet te betreden en jouw afspraak telefonisch af te zeggen.

Verder schudden de medewerkers geen handen en dienen zowel de patiënt als de fysiotherapeut voorafgaande en aan het einde van de behandeling de handen goed te wassen. Zij hanteren strikte hygiënische maatregelen in de praktijk. De fysiotherapeuten verzoeken je, indien niet noodzakelijk, geen andere personen mee te brengen naar je afspraak.

Heb je vragen dan mag je altijd contact opnemen met uw eigen fysiotherapiepraktijk. Een goede gezondheid toegewenst, namens alle fysiotherapiepraktijken in Weert.