Weert verhoogt startersleningen

Algemeen Economie Weert Reageer 2 min. leestijd

De gemeente Weert maakt het voor starters op de woningmarkt mogelijk om een woning te kopen met een starterslening. Om daarvoor in aanmerking te komen mag de gekochte woning maximaal €185.000,- kosten. Vanwege de stijgende woningprijzen verhoogt wethouder Wendy van Eijk dit bedrag nu naar €225.000,-.

Starterslening

De starterslening biedt mensen de mogelijkheid om toch een huis te kopen als ze dat niet volledig door de bank gefinancierd krijgen. Zij kunnen nu een woning kopen tot €225.000,- en van dat bedrag maximaal €45.000,- financieren via de startersregeling. Voor die €45.000,- hoeft pas na drie jaar rente en aflossing worden betaald.

Startersleningen in Weert succesvol

Wethouder Wendy van Eijk; ‘Op dit moment staan er in Weert een kleine 300 woningen te koop. Van de te koop staande woningen zijn er 47 woningen met een vraagprijs van minder dan €225.000,-. Er staan 22 woningen te koop met een vraagprijs van minder dan €185.000,-. Met het verhogen van de starterslening zorgen we er voor dat starters in Weert een grotere kans van slagen hebben voor de aankoop van een eigen woning’.

Provinciale Staten

De gemeente Weert verhoogt dit bedrag in navolging van een voorstel van Provinciale Staten. Provinciale Staten neemt hierover op 3 april 2020 een besluit. De gemeenteraad neemt op 15 april 2020 een besluit over het voorstel, onder voorbehoud dat Provinciale Staten ook met de verhoging hebben ingestemd.

Meer informatie over starterslening

Weert heeft tot en met 31 december 2019 al 348 startersleningen toegekend. De starterslening wordt onder de Nationale Hypotheekgarantie verstrekt. Het risico is door Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten afgedekt. De gemeente loopt dus geen risico. Meer informatie over de starterslening in de gemeente Weert is te vinden via www.weert.nl/starterslening.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie