Woningbouw op Sportstraat

Algemeen Economie Weert Reageer 2 min. leestijd

Het college van de gemeente Weert stelt de gemeenteraad voor om zes woningen te realiseren op de Sportstraat in Weert. De bestaande parkeerplaats van de voormalige sporthal wordt verwijderd. Er komt, naast de zes woningen, groen en water terug.

Houten woningen en visie op het gebied

Het college heeft in 2019 ingestemd met de komst van 16 houten, sociale huurwoningen aan de Sportstraat in Weert. Daarbij heeft de gemeenteraad op 13 maart 2019 een motie aangenomen om via een visie voor aanvullende woningbouw de mogelijkheden te onderzoeken voor een opwaardering van het gebied waarbij het overtollige parkeerterrein in zijn geheel kan vervallen en er plaats gemaakt kan worden voor groen en water.

Levensloopbestendige woningen

De druk op de woningmarkt is hoog. Er is onder andere behoefte aan grondgebonden levensloopbestendige woningen. De locatie aan de Sportstraat is daarvoor ideaal en voorziet daarmee in een behoefte.

Wethouder Wendy van Eijk: ‘De Sportstraat kenmerkt zich door een grote lap asfalt die, na het wegvallen van de sporthal, niet meer noodzakelijk is. Dit zorgde in het verleden zelfs voor sociaal onveilige situaties. Inmiddels wordt er in het gebied al gebouwd aan 16 volledig houten woningen. Met de bouw van 6 levensloopbestendige woningen wordt het gebied verder ingevuld. Het overtollige gedeelte van het parkeerterrein wordt weggehaald en als groene ruimte ingericht. Daarmee draagt dit gebied bij aan de vraag naar woonruimte, de klimaatdoelstellingen en de biodiversiteit in dit gebied.’

Planning

Als de gemeenteraad op 15 april instemt met het stedenbouwkundig plan wordt er een partij gezocht voor de ontwikkeling van dit herinrichtingsplan. Het voornemen is om begin 2021 te starten met de bouw.

Schets via gemeente Weert

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie