Gilde helpt met zorgprofessionals

Algemeen Corona Weert Reageer 2 min. leestijd

In de ziekenhuizen zijn door het coronavirus veel mensen nodig, maar ook in de ouderenzorg is de hulpvraag groot. Gilde Zorgcollege ziet het – net als zovelen – als een vanzelfsprekendheid te helpen waar het kan. De vakschool van Gilde Opleidingen start daarom deze week met 1-daagse trainingen op het gebied van alle dagelijkse levensverrichtingen (ADL). Werkgevers in de ouderenzorg, zoals MeanderGroep uit Zuid-Limburg, kunnen zo hun vaste zorgprofessionals ontlasten in deze hectische tijd.

Op 5 locaties in Geleen, Roermond, Venlo, Venray en Weert stelt Gilde Zorgcollege professionals beschikbaar om iedere dag in totaal zo’n 65 mensen op te leiden in alle dagelijkse levensverrichtingen. Denk hierbij aan steunkousen aantrekken, wassen, aankleden en tanden poetsen. Deze week trainen we meer dan 200 medewerkers van zorginstellingen, zodat er op zeer korte termijn meer handen aan het bed zijn.

MeanderGroep laat medewerkers die tot op dit moment andere taken hadden via deze training scholen, zodat ze kunnen ondersteunen en de niet complexe zorgtaken van de vaste zorgprofessionals kunnen overnemen.

“We scholen op korte termijn ongeveer 150 medewerkers. Fantastisch hoe snel en daadkrachtig we samen met Gilde Zorgcollege deze klus hebben opgepakt. Meteen waren alle hens aan dek, zowel bij Gilde Zorgcollege als Meandergroep”, vertelt Marcel Dortants, Coördinator MeanderLeren. Naast medewerkers van MeanderGroep gaan ook medewerkers van andere instellingen deze training volgen.

De trainingen worden gegeven aan groepjes van maximaal 5 personen. Het spreekt voor zich dat we de landelijke richtlijnen van het RIVM volgen en ervoor zorgen dat fysiek contact beperkt is. Ben je werkgever in de ouderenzorg of een andere zorginstelling en wil je meer informatie over deze training? Neem dan contact op met Rob Hermans via [email protected].

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie