Corona-maatregelen bij scholen

Plaats een reactie

In Nederland gelden vanaf donderdag 12 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Ook de middelbare scholen in Weert en Cranendonck (LVO) nemen maatregelen. Ze blijven tot zeker 31 maart 2020 van kracht, of veranderen wanneer er vanuit de Rijksoverheid andere maatregelen worden doorgevoerd.

De belangrijkste maatregelen:
– Alle scholen van het primair en voortgezet onderwijs blijven open. Premier Rutte geeft aan dat de maatschappelijke impact van het sluiten van scholen erg groot is en doet daarbij een dringend beroep op docenten om zich te blijven inzetten. De ouders van onze leerlingen zijn immers vaak medewerkers van kritieke sectoren zoals de zorg en hulpverlening.

– De scholen doen zoveel mogelijk om de risico op besmetting te minimaliseren. Iedereen die last heeft van verkoudheidsklachten, klachten aan de luchtwegen en/of koorts dient zich ziek te melden op het werk of op school.

– Grote groepen dienen vermeden te worden. Evenementen met meer dan 100 personen worden afgelast.

Wat betekent dit voor de scholen

De middelbare scholen blijven open en de leerplicht is nog steeds van toepassing. Lessen, toetsen en schoolexamens vinden zoveel mogelijk plaats zoals gepland. Bij ziekte worden er inhaalafspraken gemaakt.

Waar mogelijk spreiden ze de pauzes op school zodat er minder leerlingen tegelijkertijd in één ruimte zitten. Bij de Philips van Horne verblijven de leerlingen tijdens de pauzes in het klaslokaal waarin ze de les, voorafgaande aan de pauze, hebben gevolgd; dit onder toezicht van de docent van die les.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie