‘Popstart’ uitgesteld

Foto via RICK

Update – In een paar weken tijd vormen havo-leerlingen van het Philips van Horne en Het College in Weert 17 popbands.

De bands studeren, met behulp van docenten van RICK, een popnummer in en maken een videoclip op school. Op donderdag 12 maart vanaf 19.30 uur stelen ze de show met hun optreden in Muziekcentrum De Bosuil. Deze eindpresentatie is vrij toegankelijk voor publiek. Het project Popstart is een samenwerking tussen scholengemeenschap Philips van Horne, Het College, RICK en Muziekcentrum De Bosuil en wordt mede mogelijk gemaakt door de subsidieregeling SamenDoor!

Popmuziek is dé manier om jeugd te enthousiasmeren en te interesseren voor muzieklessen. Bij Popstart draait het in de kern om de succeservaring die de leerlingen van Kunst & Cultuur op doen; dit in een inspirerende omgeving buiten de muren van school. De een speelt al wat langer gitaar, terwijl de ander voor het eerst in zijn leven achter een drumstel kruipt.

Samen in de band

Het spelen in ‘de band’ is tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend. Popstart maakt leerlingen in de onderbouw al enthousiast voor het kunstvak, maar vooral voor het samen musiceren. Het gevoel ‘ik kan dit niet’ heerst vaak onterecht bij deze specifieke leeftijd. Maar dat ze het wél kunnen, is te zien tijdens de eindpresentaties op donderdag 12 maart in Muziekcentrum De Bosuil. Het project kan voor de leerlingen Kunst & Cultuur een opstap zijn naar deelname aan Van Horne Pop.

Update

Vanwege voorzorgsmaatregelen rondom het coronavirus is besloten om het optreden van morgen uit te stellen naar een later tijdstip.