RIVM: ziekenhuisopnames per plaats

Er zijn verschillende manieren om de verspreiding van COVID-19 in Nederland te laten zien. De beste data die er op dit moment zijn, zijn de ziekenhuisopnames per gemeente, zo stelt het RIVM. Daarom laten ze vanaf vandaag op de kaart zien hoeveel personen per gemeente zijn opgenomen in het ziekenhuis. De verspreiding laat de woonplaats van de patiënten zien.

Cijfers in Nederland

Het totaal aantal positief geteste patiënten: 12595 (+845)
Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 4712 (+722)
Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 1039 (+175)

Duiding

Vandaag zijn er 722 patiënten als in het ziekenhuis opgenomen gemeld. Er zijn 175 personen als overleden gemeld. Deze zijn niet allemaal in de afgelopen dag in het ziekenhuis opgenomen of overleden.

Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten.

De provincie Noord-Brabant lijkt over de piek van het aantal nieuwe ziekenhuisopnames te zijn. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg neemt het aantal ziekenhuisopnames nog wel toe. In de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland en Zeeland is het aantal ziekenhuisopnames stabiel laag.

Regio Weert

Er zijn volgens de laatste gegevens van het RIVM 27 Weertenaren opgenomen in het ziekenhuis. Van de omliggende buurtgemeenten liggen er 22 inwoners van Nederweert in het ziekenhuis, 27 uit Cranendonck en 32 uit Leudal.

Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu krijgt via meerdere bronnen informatie over de uitbraak van het nieuwe coronavirus. De gegevens per dag van Stichting NICE (Nationale Intensive Care Evaluatie) zijn ook opgenomen in de rapportage Data coronavirus in Nederland. Deze cijfers worden continu bijgewerkt door Stichting NICE. De cijfers in deze rapportage lopen daarom wat achter op de actuele situatie.