Stand van zaken bij SJG

Algemeen Corona Weert 2 reacties 2 min. leestijd

Op dit moment is het coronavirus vastgesteld bij zeven medewerkers van SJG Weert. Zij zitten in thuisisolatie. Daarnaast zijn twee patiënten besmet. Zij worden in isolatie verpleegd.

Testen

Zoals eerder gemeld, worden medewerkers van SJG Weert niet meer getest op Corona. Het beperkte aantal testen dat beschikbaar is, gebruiken we voor patiënten. Daarnaast vindt verspreiding van het virus ook buiten het ziekenhuis plaats. Medewerkers die koorts hebben of plotselinge veranderingen ervaren van luchtwegklachten blijven thuis.

Afzeggen operaties

Een deel van het operatieprogramma is afgezegd. Per dag wordt bekeken welke zorg er uitgesteld kan worden, om zo de bedden op de verpleegafdelingen vrij te houden voor patiënten waarvoor de zorg echt niet kan wachten. Patiënten van wie de operatie of ingreep niet door kan gaan, krijgen hierover telefonisch bericht.

Bereikbaarheid en thuiswerken

Voor zover het werk het toelaat, gaan medewerkers van SJG Weert thuiswerken om verspreiding van het virus tegen te gaan. Dit betekent dat een aantal (ondersteunende) afdelingen, zoals patiënteninformatie en de klachtenfunctionaris) in principe alleen via mail bereikbaar zijn. Ook andere (administratieve) afdelingen zullen telefonisch minder goed bereikbaar zijn.

Overige maatregelen

Restaurant gesloten voor bezoekers en patiënten
Besloten is om het restaurant alleen nog maar voor medewerkers toegankelijk te laten zijn. Dit wederom om verspreiding van het virus te voorkomen.

Toegang tot ziekenhuis en Spoedpost alleen via hoofdingang
De ingang vanaf het parkeerdek tot de Spoedpost is afgesloten. Patiënten / bezoekers hebben uitsluitend toegang tot ziekenhuis via de centrale hoofdingang.

Uitbreiding Intensive Care capaciteit
Vanwege de verwachte toestroom van acute patiënten verdubbelt het SJG de capaciteit van de intensive care. Daarnaast wordt OK-personeel nu versneld opgeleid om te kunnen assisteren op de IC.

Maximaal 1 begeleider per Spoedpostpatiënt
Ook voor patiënten die de SEH / Spoedpost bezoeken geldt dat zij maximaal 1 begeleider mogen meenemen.

Woord van bestuurder SJG

Bestuurder Inge de Wit heeft een persoonlijke blog gemaakt waarin ze de situatie binnen het Weerter ziekenhuis omschrijft. Lees het via: https://sjgweert.nl/home/actuele-informatie-coronavirus/blogs-corona

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
2 reacties