Triagetent en medical unit bij SJG

(Foto’s/video) Het ziekenhuis in Weert bereidt zich momenteel voor op het ergste. Men man en macht wordt samen met bedrijven uit de regio een triageruimte ingericht naast het ziekenhuis.

Er zijn dinsdag en woensdag medical-units en tenten geplaatst bij de achteringang van de spoedeisende hulp. Op deze locatie zal de zogenaamde triage van patiënten gaan plaatsvinden (triage betekent selecteren).

Artsen en verpleegkundigen onderzoeken daar straks met welke klachten patiënten naar het ziekenhuis komen en zorgen ervoor dat corona-positieve patiënten of patiënten met een verdenking op coronabesmetting ‘gescheiden’ worden van de andere patiëntenstroom. Dit alles natuurlijk om besmetting te voorkomen.

Ook komt op deze locatie een mobiele CT-scan te staan waarmee longfoto’s gemaakt kunnen worden. Naar verwachting kunnen de ruimtes binnen enkele dagen in gebruik worden genomen.

Video via Youtube

https://youtu.be/q5J_6YOgNZI