Gewijzigde huisvuilroute feestdagen

Algemeen Informatie Weert Reageer 2 min. leestijd

Er wordt geen huisvuil opgehaald op Tweede Paasdag. In plaats daarvan wordt het huisvuil eerder opgehaald, op zaterdag 11 april. Als je de duobak normaal op maandag aan de straat zet, moet je dit nu op zaterdag al doen. Alle andere ophaaldagen die week blijven hetzelfde.

Openingstijden gemeente Weert

Op Tweede Paasdag, 13 april, is de gemeente Weert gesloten. Dat betekent dat je die dag niet terecht kunt in het stadhuis, bij De Vraagwijzer, de dependance in Stramproy, de studiezaal van het Gemeentearchief, Museum W (sowieso niet in verband met de verbouwing), de Annex of bij de Milieustraat.

In verband met het coronavirus heeft de gemeente Weert al een aangepaste dienstverlening. Op Tweede Paasdag (maandag 13 april) en Koningsdag (maandag 27 april) heeft de gemeente Weert, los van de corona-maatregelen, ook nog aangepaste openingstijden. Actuele openingstijden van de gemeentelijke diensten zijn te vinden via deze pagina: https://www.weert.nl/contact.

Koningsdag

Op Koningsdag (maandag 27 april 2020) wordt er ook geen huisvuil opgehaald. In plaats daarvan wordt het huisvuil eerder opgehaald, op zaterdag 25 april. Ook hier geldt dat wanneer je de duobak normaal op maandag aan de straat zet, dit nu op zaterdag al moet doen. Alle andere ophaaldagen die week blijven hetzelfde.

Milieustraat even open op Koningsdag

Tijdens Koningsdag zijn het stadhuis, De Vraagwijzer, de dependance in Stramproy, de studiezaal van het Gemeentearchief en de Annex gesloten. De Milieustraat heeft aangepaste openingstijden op Koningsdag: je kan daar terecht van 9.00 tot 12.00 uur. Vanwege het coronavirus wordt wel gevraagd om alleen naar de Milieustraat te komen als dat echt noodzakelijk is. Stel jouw bezoek uit, als dat kan. Ook wordt er een maximum aantal bezoekers tegelijkertijd toegelaten, om ervoor te zorgen dat mensen voldoende afstand kunnen houden. Het kan zijn dat je hierdoor moet wachten totdat je aan de beurt bent.

Buurgemeenten

Woon je in een buurgemeente van Weert? Ga voor Nederweert naar: https://www.nederweert.nl/inwoners/aanvragen-en-regelen_42559/product/afvalwegwijzer_689.html. Voor Cranendonck kijk op https://afvalkalender.cranendonck.nl/ en voor Leudal op https://www.leudal.nl/afvalinzameling.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie