Dankjewel voor noodopvang kinderen

De gemeente Weert heeft dinsdag kinderopvangcentra en scholen verrast met bloemen. De locaties zijn momenteel open als noodopvang voor kinderen van ouders in cruciale beroepen of vitale processen.

Bij de bloemen zat een boodschap: “Teams kinderopvang en scholen, kinderen en ouders. De gemeente Weert waardeert jullie inzet! Dankjewel dat jullie in deze hectische tijd jullie best blijven doen. De kinderen van Weert krijgen opvang, werkjes en digitale lessen. En even dat bemoedigende telefoongesprekje. Daar zijn we heel blij mee. Goed bezig.

Net nu is van belang dat we alle kinderen in beeld houden en dat ouders in cruciale beroepen erop kunnen vertrouwen dat hun kinderen veilig en met liefde worden opgevangen. We kunnen jullie niet live bedanken, maar we willen toch een teken van aandacht geven.

We hopen dat jullie deze lenteboodschap als onze dank aanvaarden. Dat jullie en de kinderen blij worden van de plantjes die gaan groeien. De blaadjes en bloemetjes die in de lente hun kopjes naar de zon richten. Met aandacht en warmte komen we deze periode door. Hopelijk kan iedereen binnen afzienbare tijd weer naar school.

Op naar betere tijden! Nogmaals dan, pas goed op elkaar”, aldus wethouder Gabriels namens het college van burgemeester en wethouders van Weert.

De bloemen en het bedankje werd attent en hartverwarmend ervaren. Diverse scholen en opvangcentra deelden hun waardering via de social media kanalen. Het geeft moed en motivatie om zo door te blijven gaan.