Praktijkonderwijs bij Kwadrant

(Foto’s) In deze tijd van corona is het voor veel organisaties improviseren, zo ook voor middelbare scholen. Het Kwadrant in Weert ging aan de slag om praktijkopdrachten voor hun leerlingen mogelijk te maken. Enerzijds leuk voor het tijdverdrijf van de leerlingen en anderzijds natuurlijk leerzaam.

De leerlingen van leerjaar 2 en 4 konden deze week aan de slag met techniekwerkstukken. Voorafgaand aan de praktijkopdracht hebben de leerlingen aan een theorieopdracht gewerkt. De materialen mochten ze deze week afhalen bij hun school. Zo is er een fijne afwisseling met een praktische opdracht.

Met de spullen die ze van school kregen moeten de leerlingen een catamaran bouwen. Deze wordt aangedreven door een motortje dat weer werkt op een zonnepaneeltje. Het resultaat moeten de leerlingen filmen. Zo kan het onderwijs toch doorgaan. Namens de docenten: “We zijn zeer benieuwd naar de resultaten. We wensen jullie veel succes!”.

[nggallery id=’9179′]