Krottepoffers maakt 3000 mondkapjes

Algemeen Corona Nederweert Regio Plaats een reactie 2 min. leestijd

Nederweert – Toneelvereniging de Krottepoffers uit Nederweert heeft in samenwerking met naaisters uit het de omgeving drieduizend mondkapjes in elkaar gezet. De mondkapjes zijn bedoeld voor sectoren die nu zonder zitten.

De vereniging benadrukt dat de mondkapjes geen volledige bescherming garanderen. Initiatiefnemers Bas Peeters en Maria van der Kruijs hebben onderzoek gedaan naar de meest geschikte stoffen en hebben gekozen voor hydrofiel. De kapjes bestaan uit twee lagen hydrofiel met aan de onderkant een opening waarin een filter kan worden gezet; een stuk stofzuigerzak of keukenrol bijvoorbeeld. De kapjes houden tot 84% vocht tegen en zijn gebaseerd op richtlijnen van het RIVM.

Dankzij de inzet van vele vrijwilligers binnen de vereniging en twintig vrouwen die thuis aan het naaien zijn geslagen is het de club gelukt om in een dikke week zo’n drieduizend kapjes klaar te krijgen. De Krottepoffers zijn dankbaar voor alle donaties die ze hebben ontvangen om werk mogelijk te maken. Daarnaast hebben meerdere stoffeerders en textielzaken materiaal gedoneerd.

De mondkapjes zijn bedoeld voor de sectoren die nu zonder zitten. Mensen in de thuis- of gehandicaptenzorg, maar ook de agrarische sector kan gebruik maken van de kapjes. Voor meer informatie over de mondkapjes kun je contact opnemen met Bas Peeters via 06-18490150 of Maria van der Kruijs via 0495-625917.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie