Raamvisite om pijn gemis te verlichten

Update – (Foto’s) De bewoners in zorgcentrum Hieronymus in Weert mochten vandaag voor het eerst ‘raamvisite’ ontvangen. Medewerkers van Land van Horne hadden het initiatief op touw gezet omdat ze zagen dat de bewoners en hun familie elkaar heel erg misten.

De coronacrisis duurt inmiddels al een aantal weken en al die tijd moeten de bewoners van het zorgcentrum binnen blijven. De bewoners van het zorgcentrum kregen meermaals per week bezoek van familie. Dat is nu al weken niet meer mogelijk. De pijn van het gemis werd steeds groter, soms met rollende tranen over de wangen tot gevolg.

De enige mensen die momenteel bij de bewoners mogen komen zijn de medewerkers van Land van Horne. Zij proberen de bewoners elke dag zoveel mogelijk af te leiden. Maar de familie wordt toch erg gemist. In samenwerking met de aangrenzende Paterskerk en AVerion werd er een creatieve oplossing gevonden.

In de Paterskerk kon een raamvisite worden georganiseerd. Bij de entree van de kerk is een glazen schuifdeur. Deze bleef vandaag dicht en diende als bescherming tegen het coronavirus, maar zo kon men elkaar toch even zien. Door middel van een microfoon en geluidsboxen konden de bewoners en familieleden met elkaar spreken.

Het is even behelpen in deze crisistijd, maar de creatieve oplossing oogstte veel waardering bij zowel de bewoners als familie. Zo kon de pijn van het gemis toch worden verlicht. Het is nu hopen dat de crisis weer zo snel mogelijk voorbij is. In de tussentijd doen de medewerkers van Land van Horne er alles aan om het leed te verzachten.

Update

De visite vindt plaats op verzoek van de cliënt. Land van Horne is aan het onderzoeken of ze raamvisite ook op andere locaties van Land van Horne mogelijk kan maken.