Groot alarm vanwege mogelijk gaslek in zorgcentrum op Biest

Plaats een reactie

Op woensdag rond 1:00 uur kreeg de brandweer een melding over een vermeende gaslekkage in het zorgcentrum Hieronymus aan de Biest in Weert.

Als voorzorgsmaatregel werd het alarm opgeschaald naar de status van ‘Middel Hulpverlening,’ wat resulteerde in de inzet van meerdere brandweereenheden. Naast de brandweer werden er tevens meerdere politie-eenheden en een ambulance naar de locatie gestuurd.

De brandweer ging onmiddellijk over tot onderzoek, maar er werden geen gevaarlijke gasconcentraties waargenomen in de technische ruimte van het gebouw. Al snel bleek de situatie niet alarmerend te zijn, maar vanwege de aard van het zorgcentrum werd geen enkel risico genomen.

Een Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) van de brandweer was ook ter plaatse om te assisteren bij een grondige inspectie. Er werd vermoed dat er mogelijk sprake was van een zeer klein gaslek, denk aan bijvoorbeeld een haarscheurtje of minuscuul gaatje in een leiding. Desalniettemin bestond er geen gevaar voor de bewoners of medewerkers.

Rond 2:15 uur werd de situatie als veilig verklaard, waarna de hulpdiensten hun posten konden verlaten. Medewerkers van de technische dienst zijn momenteel aanwezig om eventuele problemen te verhelpen.

Bekijk een video: https://youtu.be/KjpoeA8HU2o

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie