Reshare leegt kledingcontainers

Al meer dan twee jaar worden de textielcontainers in Weert geleegd en beheerd door 14 verenigingen uit Weert. Met de hand halen tientallen vrijwilligers wekelijks de kleding uit de containers en brengen deze naar de Sponsorwinkel. Daar worden de kleren gewogen en verwerkt.

Helaas kan Punt Welzijn tijdens deze coronacrisis niet meer instaan voor de veiligheid van de vrijwilligers tijdens deze werkzaamheden. In overleg met de gemeente Weert is Reshare ingeschakeld om tijdelijk, vanaf 30 maart, de textielcontainers te legen. Zij gebruiken hiervoor hun vrachtwagen.

Punt Welzijn merkt dat heel veel inwoners bezig zijn met het opruimen van de kledingkast, want de containers zitten heel snel vol. Dat is natuurlijk goed nieuws maar Reshare leegt maar 1 keer per week de containers. Zowel de verenigingen als de gemeente Weert doen er alles aan om de omgeving van de containers netjes te houden.

Is een container vol of staan er zakken naast de container neem dan contact op met het algemene telefoonnummer van Punt Welzijn 0495-697900 of stuur een mail naar [email protected].

Kledinginzameling Boshoverbeek / bungelowpark

Eerste Weerter Vogelvereniging “Zang en Kleur” meldt dat zij vanwege de coronacrisis de komende tijd ook geen kleding ophalen in de buurten Boshoverbeek en het bungalowpark.