Opgelicht?! ontmaskert flessentrekker

Screenshot tv-fragment

In het tv-programma Opgelicht?! van de AVRO/TROS was gisteravond te zien hoe een oplichter uit Thorn diverse bedrijven uit de regio Weert heeft benadeeld.

Zo heeft de flessentrekker bijvoorbeeld een auto gekocht bij een autodealer in Weert, zo is te zien in de uitzending. Het is de oplichter te doen om de gratis voorloopauto, zoals de dealers dit noemen. De man bestelt het liefst een auto met extra’s zoals een trekhaak of een bijzondere inrichting. Dan duurt de levering meestal wat langer en staat de voorloopauto hem dus ook langer ter beschikking. Hij tekent grif voor alle contracten en laat het rijbewijs van zichzelf of dat van zijn moeder zien. Soms gebruikt hij zelfs een vervalst rijbewijs, aldus Opgelicht?!.

Opgelicht?! spreekt maar liefst 22 autodealers die allemaal gebeld zijn door oplettende dorpsgenoten, buren en zelfs bewoners van Nederweert, waar de bejaarde moeder van de oplichter woont. De oplichter brengt de ‘voorloopauto’ in uiterst vieze staat terug bij de dealers. De auto’s liggen vol sigarettenpeuken, verscheurde verpakkingen, hondenpoep en -plas.

Ook heeft de oplichter gepoogd om Expert Nederweert op te lichten. Daarnaast doen een opgelichten hondentrimster en een meubelzaak uit Helmond verhaal in het tv-programma. De meubelzaak is voor 11.500 euro opgelicht door de flessentrekker uit Thorn.

Bekijk het fragment via Youtube

https://youtu.be/gnZLIo_ySGM

De gehele uitzending kun je bekijken via: https://opgelicht.avrotros.nl/uitzending/gemist/item/opgelicht-31-maart-2020-31-03-2020/.