Brand in pand RWZI Weert

(Foto’s/video) In een pand op het terrein van de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) aan de Graafschap Hornelaan heeft donderdagavond iets voor 23.00 uur een brand gewoed.

Bij de meldkamer kwam er een melding binnen van een ‘brandgerucht’, maar al snel bleek dat er echt was loos was. De brandweer kwam met zwaailicht en sirene aan bij de RWZI. Medewerkers van de RWZI waren reeds ter plaatse om de brandweer naar de locatie te begeleiden.

Toen de brandweer de deuren opende van het pand kwam er rook naar buiten. De brandweer moest even zoeken naar de exacte brandlocatie, maar had de situatie uiteindelijk snel onder controle. Om de brand te kunnen doven werd de elektriciteit van het pand uitgeschakeld. Het pand is vervolgens geventileerd.

Over de oorzaak en de schade is niets bekend.

Video via Youtube

https://youtu.be/pH4uTU9nfi4