Brand in dak van aanbouw

Update 10.50u – (Foto’s/video) De hulpdiensten zijn maandag omstreeks 9.00 uur gealarmeerd voor een woningbrand in Weert.

Bij een woning aan de Boshoverbeek was brand ontstaan. Een van de bewoners had een brandlucht waargenomen in ging op onderzoek uit. Er werd vervolgens rookontwikkeling waargenomen in het dak van de aanbouw waar een kapsalon in is gevestigd. De bewoner pakte een tuinslang met water erbij en begon te blussen in afwachting van de gealarmeerde brandweer.

De brandweer kwam met een SIV en tankautospuit ter plaatse. Ook kwam er uit voorzorg een ambulance, maar gelukkig was niemand gewond geraakt. De brandweer heeft vervolgens een deel van het dak open gezaagd om bij de brandhaard te komen en deze te blussen. De oorzaak is mogelijk kortsluiting geweest, maar dat wordt nog onderzocht.

Update 10.19u

In de aanbouw waar de brand woedde zit een keuken. De salon ligt erachter en heeft geen schade opgelopen. De brandlocatie is inmiddels gelokaliseerd en de brand is gedoofd. Team brandonderzoek van de brandweer gaat de oorzaak verder onderzoeken.

Video via Youtube

https://youtu.be/q7UyxxlfaQw