Brandweer redt twee jonge zwaluwen

(Foto’s/video) De brandweer is zondagavond gealarmeerd voor een dier in problemen.

Bewoners van een woning aan de Gothenhof hadden opgemerkt dat ze niet alleen waren thuis. Ze merkten op dat er een mogelijk een vogel klem zat. De brandweer kwam ter plaatse en had de kennis en materialen om de vogel te redden.

Bij de reddingsactie troffen ze niet één, maar twee jonge zwaluwen aan. Ze waren nog zo jong dat ze niet konden vliegen. Vermoedelijk zijn de jonge vogels uit het nest gekropen en in een ruimte tussen het dak / spouw terecht gekomen waarna ze zaten ingesloten. In de wijk Leuken hangen overigens diverse nestkastjes aan woningen voor vogels, maar moederzwaluw had toch de voorkeur om onder de dakpannen een nestje te bouwen.

Nadat de brandweer de vogels uit hun benarde positie had bevrijd moest er nog gezorgd worden voor een veilig onderkomen. De bewoners hadden nog een Bol.com doosje voorhanden. Nadat er gaatjes in waren geprikt werden de jonge vogels voorzichtig in het doosje gestopt. De vogels worden overgebracht naar het opvangadres waar ze verder worden verzorgd.

Video via Youtube

https://youtu.be/HpBcIZFQk0M