Moederdagconcerten in Cranendonck

Plaats een reactie

Cranendonck – (Foto’s) Zondagmiddag was voor veel inwoners van verzorgingshuizen een zware dag. Al weken hebben ze hun kinderen en kleinkinderen niet kunnen zien vanwege de regels omtrent het coronavirus, en dat is natuurlijk op zo’n speciale dag als moederdag een extra grote teleurstelling.

Daarom kwamen vier muziekvrienden uit Budel op het idee om deze mensen zondag op te vrolijken met een miniconcert. De reacties waren ontroerend, mooi en dankbaar tegelijk. De handjes zwaaiden door de lucht en er werd volop meegezongen met de muziek uit hun jonge jaren!

Initiatiefnemers

Ed Hensen, Leon Slaats, Prins Bart van Steenbergen en Will Hensen sloegen de handen figuurlijk ineen, toverde een aanhanger om tot een heuse DJ-meubel met palmbomen en trokken daarmee naar Zorgcentrum Mariënburght in Budel en Marishof in Maarheeze.

Er werd volop muziek van toen en nu gedraaid en met veel vrolijkheid en humor werden de ouderen. De vele belangstellenden werden meegenomen in een gezellig muziekfeest. De handjes zwaaiden dan ook volop door de lucht, veel familieleden en andere belangstellenden kwamen het feestje meevieren, uiteraard op veilige afstand volgens de RIVM richtlijnen!

Er werd gestart aan de voorkant van het zorgcentrum aan de Graafschap Hornelaan in Budel en vervolgens trok het gezelschap naar de achterkant aan de Rubenslaan. Nadat het feestje daar werd afgesloten was het tijd om naar het zorgcentrum in Maarheeze te trekken waar ook aan beide zijde de boel op zijn kop werd gezet.

Microfoon met hengel

Prins Bart van c.v. Buulder Buk trok met een afstandsmicrofoon langs diverse appartementen om daar een mooie Roos naar binnen te hengelen die alle bewoners en aanwezige moeders werden aangeboden. Ook maakte hij een praatje met ze waardoor de mooiste verhalen naar boven kwamen, en ook werd ze gevraagd welk muzieknummer ze graag wilden horen waarna er uit volle borst werd meegezongen door de bewoners.

Er volgde ook enkele ontroerende momenten die bij Prins Bart en de DJ’s voor kippenvel en tranen zorgde, zo werd door een bewoonster stapeltjes hand gebreide onderzetters naar beneden gegooid als dank voor de gezellige middag en werden de DJ’s met mooie woorden door diverse bewoners bedankt voor hun prachtige initiatief wat zichtbaar veel met ze deed!

Een van de bewoners in Zorgcentrum Marishof is Bert Vlassak, hij was in 1962 de achtste prins Carnaval van c.v. Buulder Buk en is daarmee ook de oudst levende van alle ex prinsen. Er volgde dan ook een speciaal moment toen de jongste en oudste prins carnaval elkaar toezongen, en prins Bert plots voor de raam verdwenen was om zo’n 5 minuten later terug te keren met op zijn hoofd de steek uit 1962 die hij nog altijd een speciaal plekje in zijn appartement heeft gegeven. Ontroering volgde, en naast alle vrolijkheid en muzikaliteit had dit initiatief alles in zich om er een geslaagde middag van te maken en daarvan werd door de bewoners, belangstellenden en het DJ team dan ook enorm genoten!

__
Een bijdrage van Foto Hammie.
[nggallery id=’9274′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie