Dwalen door de natuur vanuit thuis

Foto door: Monique Moors

Een dag erop uit de natuur intrekken is moeilijk in deze tijd vanwege het rondwarende virus. Iedereen blijft noodgedwongen dicht bij huis. Boswachters en burgemeesters roepen op om niet in grote getalen de favoriete natuurgebieden en stranden te bezoeken. Veel mensen missen de voorgenomen voorjaarsvakantie of het weekendje-weg op mooie plekken als het RivierPark Maasvallei, GrensPark Kempen-Broek, het Geuldal, de kust en de wadden.

Dwaalfilm.eu biedt een alternatief om je toch even buiten te wanen. 350 Korte films brengen onverwachte landschappen je huiskamer in. Op de website kun je als kijker ronddwalen door moerasbossen, beekdalen, uiterwaarden, getijdenkreken en eilanden.

Je leert hoe wind en getij het wad laat wandelen, hoe planten en insecten rivieroevers bevolken, hoe bevers korte metten maken met bomen, waarom de otter, de hazelmuis en de boomkikker hier nu wonen. Je vergaapt je aan de spiraalvormen van zwermende vogels, leeft mee met het leven van een kudde konikpaarden of je neemt een kijkje bij de zeehonden, bent getuige van het opgroeien van hun jongen.

Zo maak je je eigen virtuele reis door gebieden waar de natuur haar eigen gang kan gaan en waar de mens zich weinig met haar ontwikkeling bemoeit. Met een eindeloze reeks kleine gebeurtenissen en bijzondere observaties neemt Dwaalfilm je mee in ruige en afwisselende landschappen van de Lage Landen. Soms poëtisch dan weer informatief.

De website (zonder reclame) is gefinancierd door ARK Natuurontwikkeling, de Nationale Postcodeloterij, het Waddenfonds en een keur van andere natuurorganisaties.

Dwaalfilm.eu is een interactieve website die bestaat uit landschapspanorama’s waarin korte films zijn geplaatst. Je kunt als kijker het gebied verkennen via kaarten of gerichter zoeken via een uitgebreide onderwerpenlijst. Een klein bevlogen team onder leiding van natuurfilmer Monique Moors heeft de afgelopen 10 jaar intensief gewerkt aan deze bijzondere reeks korte natuurfilms over moerassen, beken, rivieren, de delta en de Wadden.

http://www.dwaalfilm.eu/