Dodenherdenking Weert in beeld

(Foto’s/video) Ook in Weert vindt elk jaar de dodenherdenking plaats. Dat gebeurt altijd in het bijzijn van publiek, maar dat is vanwege de coronacrisis dit jaar niet mogelijk.

Het is belangrijk om te blijven herdenken. Daarom vond er op diverse locaties in de gemeente Weert een aangepaste dodenherdenking plaats. Vanochtend werd bij de Rumolduskapel in de wijk Fatima een krans neergelegd door voorzitter Comité Bevrijding en Herdenkingen Weert, Lex Spee. Daarna legden bewoners en organisaties gedurende de dag ook bloemen neer bij het monument. Ter afsluiting legde loco-burgemeester Gabriels een krans neer waarna Björn Wiermans de taptoe speelde en er twee minuten stilte volgden.

Een ander bijzonder moment vond plaats bij de Moeselkapel in Weert. Daar speelden iets voor 20.00 uur zes trompettisten The Last Post, een eerbetoon voor overledenen.

Video via Youtube

https://youtu.be/e1ZZBp_zY0I

Bekijk een bijdrage van o.a. Theo Van de Winkel.
[nggallery id=’9256′]