Update 18.56u – (Foto’s/video) Op de snelweg A2 heeft woensdagmiddag een zwaar ongeval plaatsgevonden.

In de rijrichting van Maastricht naar Weert was net voorbij het LaPlace wegrestaurant een personenauto op een auto van Rijkswaterstaat gebotst. De auto van Rijkswaterstaat stond op de A2 om een pechgeval te beveiligen. Even verderop stond een auto met pech op de vluchtstrook.

De weginspecteur van Rijkswaterstaat wilde net de kegels uit de auto halen om de weg verder te beveiligen toen het gruwelijk mis ging. Een auto botste achterop de auto van Rijkswaterstaat. De weginspecteur had een engeltje op haar schouders en kwam met de schrik vrij. De twee inzittenden van de auto raakten gewond.

Met hulp van de brandweer werden de inzittenden uit de auto gehaald. Intussen landde ook een traumahelikopter op de snelweg voor medische bijstand. De bestuurder van de auto was bij bewustzijn en is voor verdere behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De bijrijdster was ernstiger gewond geraakt. Zij moest door de brandweer worden bevrijd en werd in slaap gebracht. Ze is vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis.

Kijkersfile

In de andere rijrichting ontstond een kijkersfile en ook hier botsten twee auto’s tegen elkaar. Niemand raakte gewond. De auto’s werden op de vluchtstrook geparkeerd waarna het verkeer weer kon doorrijden. De auto’s moesten worden afgesleept door een berger.

De snelweg was in beide rijrichtingen afgesloten voor het verkeer. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Video via Youtube

https://youtu.be/gljqZypBwHQ