Sponsoring van €2.880 voor Hieronymus

Foto via: Stichting Land van Horne

Zorgcentrum Hieronymus in Weert heeft van het Oranje Fonds, Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo een sponsoring ontvangen van €2.880 voor de organisatie van extra activiteiten.

“Deze mooie impuls voor zorgcentrum Hieronymus had op geen beter moment kunnen komen”, vertelt Susan Korten, welzijnscoach bij zorgcentrum Hieronymus. “Begin dit jaar vroeg ik de sponsoring aan voor extra activiteiten in de zomerperiode, onder bewoners is er in deze periode vaak meer eenzaamheid omdat familieleden op vakantie zijn. Maar wie had gedacht dat die periode van missen al halverwege maart aan zou breken, toen alle Nederlandse zorgcentra gesloten werden voor bezoek vanwege het coronavirus? Daarom ben ik erg blij dat we juist nu aan de slag kunnen met een extra activiteitenaanbod, dat voldoet aan de richtlijnen van het RIVM.”

De eerste activiteiten zijn al uitgedacht. Susan: “We gaan in ieder geval een lekker aspergediner serveren en een fotoshoot organiseren waarbij onze bewoners gefotografeerd worden met als achtergrond een projectie van hun favoriete vakantiebestemming. Dit gaat hen zeker goed doen! Oranje Fonds, Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo, bedankt voor deze sponsoring!”

Het Oranje Fonds, Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo streven ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. De bijdrage is toegekend om ouderen samen een leuke vakantieperiode te laten beleven en zo eenzaamheid onder ouderen in deze periode te verminderen.

Stichting Land van Horne, waar zorgcentrum Hieronymus een onderdeel van uitmaakt, is een organisatie voor thuiszorg, revalidatie, behandeling, zorgcentra, eetpunten, activiteiten en services. Elke dag staan de 2.500 medewerkers en 1.300 vrijwilligers klaar voor de cliënten in de gemeenten Weert, Nederweert, Leudal, Someren en Cranendonck.