Steunactie: Woorden voor Weert

‘Woorden voor Weert. Een hart onder de riem voor Weert en een ode aan ons zorgpersoneel.’ Dat is de naam van een initiatief van Charlotte Verkeyn van CMR Rijmpjes. Samen met verschillende ondernemers en Weertenaren zette ze dit initiatief op. Het concept? Een uniek, op maat geschreven, troostend rijmpje voor Weert tijdens de Corona crisis.

Inwoners van Weert en omliggende kerkdorpen kunnen de tekst bestellen op een poster of een ansichtkaart. Door de poster aan te schaffen en achter het raam te hangen, kunnen Weertenaren hun solidariteit met de zorg tonen. De ansichtkaart is ideaal om te versturen naar een dierbare die we moeten missen in deze moeilijke tijd. De opbrengst van het initiatief wordt geschonken aan het zorgpersoneel van het SJG en Land van Horne.

Charlotte Verkeyn: “Poëzie is een steun in eenzaamheid, het biedt troost en brengt mensen samen: zeker in deze bizarre tijden waarin veel mensen het gevoel hebben machteloos aan de zijlijn te staan.”

Een bijdrage leveren

Je kunt een poster of ansichtkaart met het rijmpje online bestellen via: www.woordenvoorweert.nl. De kosten? De symbolische prijs van een kop koffie en een stuk vlaai (ca. 5 euro), met de mogelijkheid om een hoger bedrag te doneren. De volledige opbrengst — na aftrek van de drukkosten — zal worden geschonken aan het zorgpersoneel van het SJG en Land van Horne in de vorm van een cheque die zij vrij mogen besteden aan bijvoorbeeld een kleine attentie voor het personeel, een gezamenlijk kunstwerk of een activiteit om het einde van de crisis straks te kunnen vieren.

We doen dit samen, Weert

Charlotte werkt samen met verschillende partijen, waaronder Bullseye Publishing en Cultuurmakelaar Robin Moonen. In gesprekken met hen en diverse andere Weertenaren kreeg het idee vorm. Bullseye Publishing start 28 april met de verkoop van de rijmpjes en Punt Welzijn levert een bijdrage door het aan huis bezorgen van de gedichten. “Het is ontzettend bijzonder om te merken hoe gemotiveerd de vrijwilligers en sponsoren zijn om dit initiatief tot een succes te maken.”

Van Weert, voor Weert

Naast de inzamelingsactie wil Charlotte ook in de openbare ruimte mensen een hart onder de riem steken met haar gedicht. In samenwerking met Publica Buitenreclame en Waving Flag is een deel van de tekst straks te zien op posterborden door de stad en banieren bij de stadsbrug. “Hopelijk gaat Woorden voor Weert leven in de stad en voelen mensen straks in heel Weert steun door de rijmpjes achter de vensters en in de straten!”

Initiatiefneemster

Initiatiefneemster Charlotte Verkeyn komt uit Weert en woont in Amsterdam. Met haar bedrijf CMR Rijmpjes schrijft ze onder andere maatwerk rijmpjes voor bijvoorbeeld geboortekaarten, huwelijksaankondigingen of verjaardagen. Charlotte draagt Weert nog altijd een warm hart toe.