Corona-proof fietsplan TWC Weert

Archieffoto WdG - TWC Weert

Op maandag 2 juni (Tweede Pinksterdag) gaat TWC Weert het fietsseizoen in gewijzigde vorm opstarten.

Corona heeft ons al een tijdje in de greep. Fietsen in groepsverband is door de coronacrisis niet toegestaan. Er is veel verwarring op welke wijze de door de overheid genomen maatregelen en versoepelingen precies hun uitwerking hebben.

Het is voor volwassen weer toegestaan om in groepen in de buitenlucht te sporten maar hierbij moet wel de 1,5 meter afstand in acht worden genomen. Dit is voor fietsen in groepsverband lastig maar niet onmogelijk. Na overleg tussen de NTFU en de overheid is vanaf 11 mei het advies om in groepen van maximaal vier wielrenners te fietsen waarbij naast de vigerende regels een aantal nieuwe regels in acht moeten worden genomen. Deze beperkingen zullen naar verwachting nog minimaal tot 1 september van kracht zijn.

Om het contact met de leden niet te verliezen wil TWC Weert het fietsseizoen 2020 weer opstarten Om dit mogelijk te maken is een coronaproof fietsplan opgesteld en dit is voorgelegd aan de gemeente Weert. Op 28 mei heeft de gemeente Weert dit plan goedgekeurd en is de weg vrij om te starten.

Vijf snelheidsgroepen en aparte routes

Concreet houdt het plan in dat met vier wielrenners strikt achter elkaar wordt gefietst waarbij de 1,5 meter afstand in acht wordt genomen. Er wordt gestart om 8:30 uur op en rond het Bassin in vijf snelheidsgroepen. De snelheidsgroepen staan ver uit elkaar en bij het opstellen van de groepen wordt 1,5 meter afstand gehouden. Elke snelheidsgroep heeft een afwijkende route om zo geen ongewenste druk op de weg te veroorzaken. Het zal in het begin nog wennen zijn maar ze denken hiermee een passende invulling te hebben gevonden om onze sport uit te oefenen in coronatijd