Oscar onderweg naar Radboudumc

Update – (Foto’s/video) Oscar Ellerbrak is zondagochtend samen met zijn fietsmaten begonnen aan een fietstocht van het SJG Weert naar het Radboudumc in Nijmegen. Het is dezelfde rit die hij zeven weken daarvoor maakte per ambulance, omdat zijn gezondheid door een coronabesmetting ernstig was verslechterd.

Oscar is de ziekenhuizen enorm dankbaar voor de hulp die ze hebben geboden om hem er weer bovenop te krijgen. Met die tachtig kilometer lange fietstocht wil hij geld inzamelen voor onderzoek naar het Covid-19-virus. Bij het SJG reikte Oscar vanochtend de cheque uit ter waarde van 5580 euro. Een voorlopig eindbedrag, want de donaties stromen nog steeds binnen.

Bij het SJG werd Oscar vanochtend uitgezwaaid door bekenden, Gert-Jan Kamps van het SJG en wethouder Sterk van de gemeente Weert. Met vlaaien van Bakker Vries en de cheque is Oscar samen met Jan van Dongen en Mike Palmen onderweg naar het Radboudumc in Nijmegen.

Belangrijk onderzoek

In Nijmegen werd bij hem een nieuw medicijn getest. Met een positief resultaat: binnen een paar dagen knapte hij op. Toen hij thuiskwam ging hij nadenken over wat er allemaal was gebeurd. Hij besefte hoe belangrijk het onderzoek naar corona is. Naar het virus, naar nieuwe medicijnen. ‘Ik besloot dat ik iets terug wilde doen. Ik ga daarom van Weert naar Nijmegen fietsen om geld op te halen voor het onderzoek. Precies zeven weken nadat ik die rit met de ambulance maakte. Of dat niet te snel is? Mijn fysiotherapeut zou het fijner vinden als ik het in augustus doe,’ lacht de enthousiaste Ellerbrak. ‘Maar het is geen wedstrijd en word ik begeleid door twee fietsmaatjes. Bovendien wil ik graag nú iets terugdoen voor de ziekenhuizen die mij zo geweldig hebben geholpen.’

Wil je Oscar volgen of steunen? Kijk dan op www.fietsenisbeterdancorona.nl.

Update 25 mei

Oscar laat weten dat het opgehaalde bedrag inmiddels gestegen is naar ruim 7000 euro.

Video via Youtube

https://youtu.be/WIGom72e1Fo