Zes aanhoudingen en drie vuurwapens

Maarheeze – Sinds vanmorgen 7.00 uur is de politie bezig met een actie op het woonwagenkamp aan de Vinnen in Maarheeze. Er zijn zes aanhoudingen verricht en drie vuurwapens gevonden.

Bij de politie kwam onlangs informatie binnen dat verschillende bewoners in het bezit zouden zijn van (vuur)wapens. Op basis van die informatie is besloten om vandaag een inval te doen.

Doorzoekingen

Vrijdagmorgen om 7.00 uur werd het woonwagenkamp afgesloten met de inzet van een peloton van de Mobiele Eenheid. Daarop werden alle bewoners geïnformeerd over de doel van onze komst. In totaal worden tijdens de actie zo’n 100 medewerkers van politie en Openbaar Ministerie ingezet. Alle woonwagens op het kamp worden doorzocht en ook het terrein rondom de wagens en het kamp wordt uitgespit. Ze werden daarbij ondersteund door de Koninklijke Landmacht. Ook werden er speurhonden ingezet.

Resultaten

Tijdens de doorzoekingen zijn op verschillende plekken in totaal drie vuurwapens en enkele dozen met bijbehorende munitie gevonden. Op twee andere plekken zijn kleine hoeveelheden hard- en softdrugs aangetroffen. De vuurwapens, munitie en de drugs zijn in beslag genomen en worden na onderzoek vernietigd. Er werden ook nog een geldbedrag van enkele duizenden euro’s en enkele luxe sieraden in beslag genomen.

In totaal werden zes bewoners aangehouden. Het gaat om twee vrouwen en vier mannen. Rond 14.00 uur was de politie klaar met zoeken en werd het kamp weer vrij gegeven.

Video via Youtube

https://youtu.be/MgMc6Z_iuNs