Inval woonwagencentrum Maarheeze

Maarheeze – Update 12.23u – (Foto’s/video) Sinds vanmorgen 7.00 uur is de politie bezig met een actie op het woonwagenkamp aan de Vinnen in Maarheeze. Ze zijn op zoek naar verboden wapens.

Bij de politie kwam onlangs informatie binnen dat verschillende bewoners in het bezit zouden zijn van (vuur)wapens. Op basis van die informatie is besloten om vandaag een inval te doen.

Doorzoekingen

Vrijdagmorgen om 7.00 uur werd het woonwagenkamp afgesloten met de inzet van een peloton van de Mobiele Eenheid. Daarop werden alle bewoners geïnformeerd over de doel van onze komst. In totaal worden tijdens de actie zo’n 100 medewerkers van politie en Openbaar Ministerie ingezet. Alle woonwagens op het kamp worden doorzocht en ook het terrein rondom de wagens en het kamp wordt uitgespit. Ze worden daarbij ondersteund door de Koninklijke Landmacht. Ook worden er speurhonden ingezet.

Massaal

De omvang van deze zoekactie verklaart voor een deel waarom de politie zo massaal aanwezig is op het kamp. Vele handen maken licht werk, aldus d politie. Voor een ander deel valt het ook te verklaren op basis van de tijd waarin we leven. Door de geldende maatregelen worden ook ze gedwongen om bijvoorbeeld met meer voertuigen te rijden dan normaal. Alleen op die manier kunnen ze zich zoveel mogelijk houden aan de geldende regels voor bijvoorbeeld het houden van afstand.

De resultaten

De resultaten voor de politie zijn te lezen via: https://www.weertdegekste.nl/2020/05/zes-aanhoudingen-en-drie-vuurwapens-gevonden-in-maarheeze/

Video via Youtube

https://youtu.be/MgMc6Z_iuNs