Zwaargewonde bij ongeval Lozerweg

Update – (Foto’s/video) Op de Lozerweg heeft zaterdagmiddag rond 17.30 uur een ernstig eenzijdig verkeersongeval plaatsgevonden.

Een personenauto met daarin twee mannen was van de weg geraakt en in de berm beland. De auto raakte een boom en kwam op zijn zijkant in de berm tot stilstand. Een persoon raakte hierbij zwaargewond. De situatie was zo ernstig dat in ook een traumahelikopter werd opgeroepen. Ook de brandweer assisteerde bij de hulpverlening.

Beide personen zijn met de ambulance weggebracht. De traumahelikopter landde nabij de N280 bij Swartbroek. Daar is de trauma-arts uitgestapt en heeft deze zitting genomen in de ambulance met het zwaargewonde slachtoffer. De traumahelikopter is vervolgens doorgevlogen naar Maastricht.

Gezien de ernst van het ongeval doet de politie nader onderzoek naar de toedracht. De Lozerweg is afgesloten voor het verkeer.

Update

De 19-jarige bestuurder is aangehouden voor rijden onder invloed, zo weet De Limburger.

Video via Youtube

https://youtu.be/5_Zf4Tn_eN4