Vliegles voor jonge slechtvalken

De jonge slechtvalken in de Sint Martinustoren van Weert zijn begonnen met hun vlieglessen.

Sinds 13 februari kan iedereen meekijken bij het slechtvalkpaartje in de kerktoren. Sinds die tijd is via het platform Heerlijk Weert, dat zich toespitst op de biodiversiteit, eerlijke en duurzame initiatieven in Weert, een webcam actief.

Het slechtvalkpaar voelde zich thuis in het hartje van Weert en er werden vier eieren gelegd. Uiteindelijk kwamen drie eieren uit. Sinds die tijd wordt de webcam ook veelvuldig geraadpleegd. Veel mensen hebben de drie jonge kuikens snel zien opgroeien.

Het witte donspakje is nu bijna in zijn geheel verkleurd tot een juveniel kleed. Dit betekent dat ze kunnen gaan oefenen met flapperen en vliegen. Vermoedelijk zullen ze voorlopig nog terugkomen, ook al kunnen ze vliegen. Als ze na verloop van tijd hebben leren jaren zullen ze naar een eigen leefgebied uitvliegen.

Je kan de webcam bekijken via: https://www.heerlijkweert.nl/webcam of rechtstreeks via: https://iwdg.nl/slechtvalk.