Geef een Kinderboek cadeau

Ingestuurde foto

(Foto’s) Vrijdag 12 juni was de start van de actie: ‘Geef een Kinderboek cadeau’. Het kinderboek “Woeste Willem” wordt gratis aangeboden aan alle kinderen in Weert en Nederweert bij wie een steuntje in de rug op het gebied van taal welkom is.

Deze mooie actie borduurt verder op de boekenactie van uitgeverij Lemniscaat en is een gezamenlijk initiatief van de basisscholen in Weert en Nederweert, de gemeenten Weert en Nederweert en Humanitas Midden-Limburg. Het lezen en voorlezen stimuleert de woordenschat van kinderen en zorgt voor een heerlijk stuk ontspanning.

Om het lezen nog aantrekkelijker te maken, wordt het boek voorgelezen door Barbara de Vries van Theater Rabarber en heeft Bart Hoogveld van Obryza hier een mooi filmpje van gemaakt. De link van het filmpje staat op een brief bij de kadoboeken zodat kinderen zelf keer op keer het boek kunnen beluisteren en bekijken.

De eerste exemplaren van de boeken werden vrijdag 12 juni buiten bij de KOALA school op een ludieke manier gepresenteerd aan de kinderen. In de week van 15 juni zullen alle basisscholen de door hen bestelde exemplaren aan de leerlingen uitreiken.

Woeste Willem is een boek over een stoere zeerover, over samenwerken, vriendschap, elkaar helpen en elkaar accepteren. Een mooie boodschap verpakt in een mooie actie voor de kinderen in Weert en Nederweert.

Bekijk een ingestuurde bijdrage.
[nggallery id=’9382′]