Appartement beschadigd door brand

112 Algemeen Brandweer Weert Weert 1 reactie 2 min. leestijd

Update 1.40u – (Foto’s/video) De hulpdiensten zijn woensdag rond 23.40 uur gealarmeerd voor een woningbrand in Weert.

Bij een appartement aan het Prinsenstraatje, in het centrum van Weert, woedde een flinke brand. Bij aankomst van de brandweer waren de vlammen vanaf buiten goed zichtbaar. Er werd door de meldkamer opgeschaald naar ‘middel brand’.

De brand was ontstaan op het balkon van het appartement en was naar binnen doorgeslagen. Het appartement op de derde etage raakte zwaar beschadigd. Alle bewoners van het appartementencomplex wisten zich in veiligheid te brengen. Ze waren flink geschrokken. Niemand raakte gewond.

Stichting Salvage is ingeschakeld voor de nazorg van het incident. Wat er precies op het balkon in brand heeft gestaan en de brand heeft veroorzaakt wordt nog onderzocht. Het appartement is onbewoonbaar en de bewoner zal elders worden opgevangen.

Update 1.40u

De brand heeft zich beperkt tot het appartement waar de brand is ontstaan. Vermoedelijk heeft de barbeque op het terras de brand veroorzaakt. Het team brandonderzoek van de brandweer gaat hier nog onderzoek naar doen.

De aangrenzende appartementen hebben waterschade danwel rookschade opgelopen. Deze schade was niet van dien aard dat de bewoners niet terug naar de woningen terug konden. De brandweer heeft voordat de appartementen vrij zijn gegeven, wel metingen verricht of de terugkeer van de bewoners veilig kon plaatsvinden.

Video via Youtube

https://youtu.be/HInOvhgzaKc

[nggallery id=’9397′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie