Auto slipt en belandt op spoor

(Foto’s) Bij Prorail gingen donderdagmiddag alle alarmbellen af. Er was een auto op het spoor terecht gekomen ter hoogte van de spoorwegovergang aan de Maarheezerhuttendijk.

Een auto was in een slip geraakt. Vermoedelijk door visceuze aquaplaning. De auto ramde de installatie van de spoorwegovergang en belandde vervolgens op het spoor. Er werd meteen alarm geslagen. Tevens is deze spoorwegovergang voorzien van camerabewaking. Er kon dus op tijd actie worden ondernomen. Het treinverkeer werd stilgelegd en daardoor werd en botsing voorkomen. De auto kon vervolgens van het spoor worden verwijderd.

Bij het ongeval raakte niemand gewond. De politie kwam ter plaatse voor de afhandeling van het ongeval. Prorail zal een aannemer inschakelen om de beschadigde spoorwegovergang te repareren. Het treinverkeer is inmiddels hervat. De treinen passeren wel stapvoets de spoorwegovergang en toeteren om het verkeer op de weg te waarschuwen.

De auto raakte beschadigd en is afgesleept door een berger.

Visceuze aquaplaning

Vuilresten op de weg mengen met regendruppeltjes en veranderen in een slijmerig laagje. Het gaat bijvoorbeeld om olie- en/of rubberresten. Deze gladheid wordt ‘visceuze aquaplaning’ genoemd en treedt vooral op als het licht regent na een langere periode van droogte.

Video via Youtube

https://youtu.be/xelMZwLkrVg