Booldersdijk Nederweert veiliger

Foto via Gemeente Nederweert

Nederweert – Vorig jaar is het wegdek van de Booldersdijk vernieuwd en is de procedure gestart om de maximumsnelheid te verlagen. Deze maand leggen we rode fietsstroken en een aantal verkeersremmende maatregelen aan. Daarna gaat de maximumsnelheid omlaag van 80 naar 60 km per uur, wordt de voorrang ter plaatse van de kruisingen overal gelijkwaardig en krijgt verkeer van rechts vanaf dat moment voorrang. Zo maken we samen de Booldersdijk veiliger. Vanwege het werk is de weg een aantal dagen afgesloten.

Mobiliteitsplan

De Booldersdijk is de verbindingsweg tussen Nederweert en Someren. Het wegdek was hard aan onderhoud toe. Dat is de reden dat er vorig jaar een nieuw wegdek is aangebracht. Ongeveer op het hetzelfde moment waren ze bezig met het opstellen van een mobiliteitsplan. Inwoners konden daarin aangeven wat zij belangrijk vonden. Eén van de onderdelen waren fietsstroken op de Boolderdijk. Die komen er nu. Net als een aantal verhoogde kruispunten en drempels.

Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid is een belangrijk onderwerp. Het is ook een onderwerp dat emoties oproept. Denk aan de reacties na een ongeluk. Of aan de reacties naar aanleiding van (te) hard rijden, bumperkleven of slechte wegen. Door op de Booldersdijk de kruisingen te verhogen, rode fietsstroken aan te brengen en de maximum snelheid te verlagen, verbetert de verkeersveiligheid.

Wegafsluitingen

De voorbereidende werkzaamheden bij de kruispunten beginnen op maandag 8 juni en duren tot vrijdag 12 juni. De weg hoeft dan niet in zijn geheel afgesloten te worden. Wel zijn er verkeersregelaars actief. Van maandag 15 juni om 07.00 uur tot en met vrijdag 19 juni om 17.00 uur is de Booldersdijk compleet afgesloten. In deze week vinden asfalteringswerkzaamheden plaats. Tot slot wordt de weg nog een keer afgesloten van maandag 22 juni om 07.00 uur tot en met vrijdag 26 juni om 17.00 uur. In deze week worden de twee rode fietsstroken aangebracht.

Omleidingen

Tijdens de werkzaamheden gelden omleidingen. Houd rekening met extra reistijden. Met bewoners binnen het afgezette gebied zijn ‘op maat’-afspraken gemaakt over het bereikbaar houden van hun woningen of bedrijven.