Colorado Spiesz geopend

Op 4 juni is restaurant Colorado Spiesz aan het Bassin in Weert geopend.

In een knusse, rustgevende omgeving kun je je tanden zetten in een van de zes verschillende spiezen. Wat denk je van een heerlijke malse Colorado varkenshaas-Spiesz met satésaus, atjar, kroepoek en gefrituurde ui? Of een vegetarische San Isabel Spiesz met falafel, vega-beef, mais, rode ui, courgette. Vooraf kun je kiezen uit twee zelfgemaakte soepen en een rondje langs het verse saladebuffet. En dat voor twintig euro per persoon, ongeacht je keuze.

Natuur van Colorado

“We hebben gekozen voor een rustige, knusse inrichting met veel hout en groene kleuren. Geïnspireerd op de prachtige nationale parken in Colorado,” vertelt ondernemer en duizendpoot René Jeurgens. Het Colorado-gevoel wordt versterkt door de immense foto aan de muur van de Rocky Mountains met sneeuwtoppen en bomen, weerspiegeld in het water. De slogan ‘Sit Back & Enjoy’ past daar goed bij. “We willen een rustplek zijn in de drukte om ons heen.”

Samenspel

René Jeurgens groeide op in een horeca-gezin. Zijn ouders runden de lunchroom La Promenade in Valkenswaard. Vanaf zijn zestiende werkte René mee in de zaak. Na het halen van de middenstandsdiploma heeft hij in de avonduren al zijn horeca papieren gehaald. “Ik vind de horeca een superleuk vak. Mensen die uiteten gaan, hebben meestal goede zin. Ze willen een leuke avond. En wij mogen daar een rol inspelen.” René mag dan de motor zijn. Maar hij beseft heel goed dat het een samenspel is. “Mijn team en de gasten maken de zaak.”

Vegetarisch vriendelijk

Naast Colorado Spiesz, is René ook eigenaar van het ernaast gelegen restaurant Denver en tot afgelopen zomer van Barco borrel- en tapasbar. “Barco hebben we omgebouwd tot Colorado Spiesz. Een nieuw concept. We spelen hiermee in op de behoefte naar rust en een groeiende vraag naar vegetarisch eten. Vegetarisch is bij ons geen ondergeschoven kindje. We laten zien dat je vegetarisch lekker kunt eten. Nu zijn twee van de zes spiezen vegetarisch, maar dat kan in de toekomst uitbreiden.”

Corona

Het plan was dat Colorado Spiesz op 13 maart open zou gaan. Vanwege het coronavirus werd dat uitgesteld tot 4 juni. “Begin maart zag je aankomen dat de horeca dicht moest. We wilden niet een, twee dagen open zijn en daarna de tent moeten sluiten. Dan maar liever later open. Het coronatijdperk heeft René gebruikt om alles goed voor te bereiden en de take away op poten te zetten.” Oorspronkelijk kunnen er tweeënveertig personen in het restaurant, maar door de anderhalve meter afstand zijn dat er nu twaalf. Toch zie je in het restaurant geen lege plekken of met rood-witlint afgezette tafels. “We wilden geen crime scene toestanden. Mensen gaan uiteten en willen dat in een gezellige omgeving doen. Wij hebben dat opgelost door ongedekte tafels tussen de gedekte tafels te zetten. Zo is er onderling voldoende afstand en heeft het restaurant toch een knusse uitstraling.”

Leuk om te weten is dat je de naam Colorado Spiesz écht met een z schrijft. “Dit is geen taalfout. Met een knipoogje hebben we op de menukaart achter alle woorden die op een s eindigen een z geplakt,” lacht ondernemer René Jeurgens. “Zoals kidsz en een fruitspiesz als dessert.”

__
Een bijdrage van Arjanne van Voorst