Fase II kanaalwoningen Merenveld

Algemeen Economie Nederweert Regio Reageer 3 min. leestijd
Foto: Janssen de Jong Projectontwikkeling

Nederweert – Burgemeester Op de Laak van Nederweert en Mark van Doorn, directeur van Janssen de Jong Projectontwikkeling, ondertekenden op donderdag 11 juni een overeenkomst voor de realisatie van negen woningen aan Kanaalpark de Heerlijkheid in Nederweert.

Het project is een vervolg op de succesvol verlopen eerste fase. Onlangs startte de bouwwerkzaamheden voor de eerste dertien woningen langs het kanaal. De samenwerking tussen Janssen de Jong Projectontwikkeling en de gemeente Nederweert verloopt goed. Daarom is besloten om ook de realisatie van de laatste negen woningen in het gebied samen op te pakken. “Mooi dat we in onzekere tijden rondom het coronavirus samen met marktpartijen projecten met vertrouwen kunnen oppakken”, aldus verantwoordelijk wethouder Peter Koolen.

Goede samenwerking

In 2018 won Janssen de Jong Projectontwikkeling de aanbesteding die door de gemeente was gehouden voor de selectie van een projectontwikkelaar. De gemeente koos het bedrijf destijds op basis van de gedegen projectaanpak, de goede communicatie met betrokkenen en het fraaie ontwerp van de te bouwen woningen. De eerste fase bestond uit de ontwikkeling van veertien woningen.

Levensloopbestendig

In samenspraak tussen de gemeente en Janssen de Jong Projectontwikkeling is het ontwerp van de woningen aangepast naar ‘levensloopbestendige’ woningen. Dit sluit beter aan bij de behoefte in Nederweert. De woningen uit fase 1 zijn allemaal verkocht en de bouw is inmiddels gestart. “Fase 1 is correct verlopen en de verwachtingen die we van het project hadden, zijn door Janssen de Jong Projectontwikkeling wat ons betreft op een goede manier waargemaakt”, aldus wethouder Koolen.

Afronding

De ontwikkeling van de negen woningen in de tweede fase vormt de afronding van de herontwikkeling van het gebied Merenveld. De voorbije jaren zijn hier diverse woningen gebouwd die inmiddels allemaal bewoond worden. Janssen de Jong Projectontwikkeling realiseert hier twee vrijstaand geschakelde woningen en zeven levensloopbestendige woningen. Ze worden zo ontworpen dat bewoners hier ook op een goede manier kunnen blijven wonen naarmate ze ouder worden.

Bouwen voor de behoefte

De grote interesse in de eerste en tweede fase onderstreept de behoefte voor dit type woningen in Nederweert. In de tweede fase zijn namelijk al enkele woningen verkocht. Bij voldoende verkopen start Janssen de Jong Projectontwikkeling eind dit jaar met de realisatie van de tweede fase. Meer informatie over de woningen en de beschikbaarheid vind je op www.heerlijckwonen.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie