AED-plan voor Laarveld & Hushoven

Algemeen Dorpen Laar & Hushoven Weert Reageer 2 min. leestijd

Om tot een dekkend netwerk van AED’s voor Laarveld en Hushoven te komen en de daarvoor benodigde vrijwilligers op te leiden, is begin 2020 Stichting AED-LVH (Laarveld-Hushoven) opgericht. De Stichting AED-LVH heeft als doel om meerdere AED’s op geschikte locaties te plaatsen en (in samenwerking met EHBO-vereniging Weert) buurtbewoners op te leiden tot burgerhulpverlener.

Om deze doelen waar te maken heeft de Stichting de hulp nodig van de bewoners van Laarveld en Hushoven. Woon je op Laarveld-Hushoven en wil je ook bijdragen aan het redden van mensenlevens in jouw eigen buurt? Je kan de Stichting helpen bij het verzamelen van de benodigde fondsen via de donatiemogelijkheid op ed website: https://www.aed-lvh.nl. Hier is ook meer informatie te vinden over het doel en de werking van AED’s, de Stichting AED-LVH en het bestuur van de Stichting.

Als alle gezinnen in de buurt meedoen en een bijdrage van € 50 per huishouden doen, kan er een veiligere buurt werkelijkheid worden. Ieder bedrag is welkom en zal alleen besteed worden aan AED’s en het opleiden van de burgerhulpverleners.

Wil jij je aanmelden om burgerhulpverlener te worden, of ben je benieuwd wat dit inhoudt? Ook deze informatie vind je op https://www.aed-lvh.nl.

Wist u dat…
● Er in Weert tientallen keren per jaar sprake is van hartstilstand?
● De overlevingskans sterk vergroot wordt als er binnen 6 minuten een AED met deskundige ter plaatse is?
● Er in op Laarveld en Hushoven nog geen AED’s aanwezig zijn?
● Daardoor de overlevingskans bij een hartstilstand in onze buurt heel erg klein is?
● Dankzij de inzet van AED’s in omliggende wijken binnen Weert al mensen gered zijn?

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie