Poort Anna Molen Keent weer open

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 2 min. leestijd
Foto: Annamolen Keent

Na een periode van bijna 3,5 maand gedwongen rust als gevolg van covid-19, heropent de Anna Molen van Keent de poort van de molen weer. Vanaf 1 juli wordt de draad van de vaste wekelijkse en maandelijkse openstellingen op de molen weer opgepakt. Dat betekent dat de molen weer iedere zaterdag geopend is en ook op de 1e zondag en 2e woensdagmiddag van de maand en verder regelmatig óók op de andere woensdagmiddagen.

Ook bezichtiging van de molen, met rondleiding door de molenaar of molengids, is weer mogelijk. Zij het wel met inachtneming van de geldende covid-19 regels. Dat betekent dus wél molenbezoek maar anders dan iedereen gewend was. De molen als open huis waar mensen gezellig regelmatig kwamen binnenwandelen om even wat te kletsen, meel of honing te kopen of gewoon even een bak koffie te drinken, dat kan voorlopig niet meer.

Ook in de Anna Molen moeten corona-regels in acht genomen worden en op de molen gelden dus de regels rond handhygiëne en ‘social distancing’. Dat betekent éénrichtingsverkeer in de molen, een vaste looproute, tijdelijk een andere entree via de molenberg, maximum 10 bezoekers gelijktijdig binnen en uitleg, rondleiding door de molengids en demonstratie van het bedienen van de molen door de molenaar is ‘op afstand blijvend’.

Ook moet men van iedereen naam en telefoonnummer noteren, een gezondheidsvraag stellen en bij binnenkomst is handen ontsmetten regel. Maar het verhaal over de molen, over duurzaamheid, biodiversiteit, erfgoed en Kempen~Broek zal er niet minder enthousiast om zijn.

De molen is iedere zaterdag open van 11 tot 16 uur. Zondag 5 juli van 13.30 tot 16.30 uur en woensdag 8 juli (2e woensdag van de maand) vanaf 13.30 uur. De molenwinkel is geopend tijdens de openingsuren van de molen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie