Stookvuurtje op spoor

(Foto’s) De brandweer is donderdag rond 21.00 uur gealarmeerd voor een brand op het spoor nabij de Oude Graaf in Weert.

Op het spoortraject tussen Weert en Budel (ook bekend als het IJzeren Rijn traject) woedde een klein brandje ter hoogte van het tunneltje aan de De Voorste Singel. Op het spoor waren stenen bij elkaar geraapt en de brandweerlieden troffen houtskool aan. Er werd nog lichte rookontwikkeling waargenomen.

Omdat het voor Prorail / NS niet meteen duidelijk was waar het brandje woedde werd het treinverkeer tussen Eindhoven en Weert voor korte tijd stil gelegd. Nadat bleek dat het brandje op het IJzeren Rijn traject woedde werd het treinverkeer hervat. Het spoor tussen Budel en Weert wordt enkele malen per dag gebruikt voor goederenvervoer.

De brandweer doofde het vuur met wat emmers water en keerde daarna terug naar de kazerne.