Weerterbergen in Amerikaanse handen

De investeringsmaatschappij KKR uit Amerika kondigt vandaag aan een akkoord te hebben bereikt Roompot Group van het Franse PAI Partners over te nemen. Roompot Group is aanbieder van vakantiewoningen in West-Europa en nummer een in Nederland, waaronder vakantiepark De Weerterbergen in Weert.

De ondernemingsraad gaf al positief advies. Over de financiële voorwaarden communiceren de betrokken partijen niet.

Over Roompot

Opgericht in 1965 in Zeeland (Nederland) heeft Roompot zich geleidelijk tot een toonaangevende aanbieder van vakantieparken in Europa ontwikkeld. Het bedrijf bezit en baat rechtstreeks 33 vakantieparken uit in Nederland, Duitsland en België en staat in voor de verhuur- en distributieactiviteiten van meer dan 100 parken waarmee het een exclusieve samenwerking heeft. De groep ontwikkelt, renoveert en richt ook vakantieparken en -woningen in.

Onder PAI investeerde Roompot aanzienlijk in de kwaliteitsverbetering en uitbreiding van zijn accommodaties en de opening van nieuwe parken. Verder ontwikkelde het een sterk digitaal marketing- en distributieplatform, vergrootte het in die periode ook zijn vastgoedportefeuille en kenden de omzet en EBITDA een groei met dubbele cijfers. Het bedrijf verwelkomt nu drie miljoen gasten en 13 miljoen overnachtingen per jaar, met een omzet van bijna 400 miljoen euro. Met Roompot in portefeuille bevestigde PAI zijn sterke reputatie dat het consumentenbedrijven wereldwijd in hun groei ondersteunt, waaronder recent B&B Hotels. In Nederland investeert PAI Partners momenteel in Wessanen, een toonaangevend Europees bedrijf in gezonde en duurzame voedingsmiddelen, en Refresco dat ’s werelds grootste bottelaar van dranken met een vestiging in Maarheeze.

KKR zal het huidige managementteam van Roompot blijven ondersteunen bij de verdere ontwikkeling van de groep tot een toonaangevende pan-Europese aanbieder en uitbater van vakantieparken. De structurele trend dat mensen dichterbij reizen is hierin een ondersteunde drijfveer. Met deze investering zet KKR zijn trackrecord voort in Nederland, waar het recent grote investeringen deed in Upfield (voorheen de Unilevers Spreads-activiteiten), Exact Software (een toonaangevende leverancier van boekhoudsoftware voor MKB) en Q-Park (een pan-Europese aanbieder van parkeerservices).

KKR doet deze investering via zijn Core Investments-strategie, die kapitaal vertegenwoordigt dat gericht is op lange termijn kansen. De acquisitie van Exact Software in Nederland in 2019 maakt deel uit van de recente Europese investeringen via deze strategie.