Man verzet zich hevig bij aanhouding

(Foto’s/video) De politie heeft donderdagmiddag rond 15.45 uur een aanhouding verricht op de Sint Mathiasstraat in Weert. De aanhouding trok veel bekijks van voorbijgangers omdat de man zich hevig verzette.

Agenten waren in gesprek met iemand toen een man de aandacht naar zich toe trok door naar de agenten te schreeuwen. Agenten wilde hem de aandacht geven maar de man rende vervolgens weg, zo meldt een woordvoerder van de politie. Agenten gingen er vervolgens achteraan waarna de man een garage aan de Sint Mathiasstraat binnen rende. Daar sloeg vervolgens de vlam in de pan.

Er ontstond een woordenwisseling waarna agenten besloten de man aan te houden vanwege belediging. De man verzette zich hevig bij de aanhouding en begon hard te schreeuwen. Intussen werden meerdere eenheden ter assistentie bijgeroepen. De man kreeg een spuugzak over zijn hoofd en is vervolgens overgebracht naar het cellencomplex in Roermond.

Video via Youtube

https://youtu.be/WlLrTImxOA0