Kofferbak auto vol met amfetamine op de A2 bij Weert

Het rijgedrag van de bestuurder was opgevallen

Foto: via Landelijke Eenheid Politie

De politie heeft op dinsdag 7 juli op de A2 bij Weert een 21-jarige man uit Waalwijk aangehouden nadat ze bij een controle in zijn auto ongeveer 65 kilo amfetamine aantroffen. De verdovende middelen en de auto zijn in beslag genomen.

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur zagen omstreeks 20.00 uur op de A2 een auto met te hoge snelheid in de richting Eindhoven rijden. De auto wisselde veel en abrupt van rijstrook en ‘afstand houden’ kwam ook niet in zijn vocabulaire voor. Toen hij vervolgens de afrit naar een tankstation bij Weert nam, namen de agenten de gelegenheid waar de bestuurder en zijn auto aan een controle te onderwerpen.

Speurzin

Bij de controle roken de agenten direct een bekende chemische geur van synthetische drugs en bij het openen van de kofferbak werd hun speurzin beloond. In de achterbak stonden big shoppers en plastic tassen met, wat later bleek, in totaal 65 kilo amfetamine. De bestuurder uit Waalwijk werd direct aangehouden. De verdovende middelen, de auto, een Rolex-horloge, twee telefoons waaronder een crypto-telefoon en een bedrag van ongeveer 500 euro contant geld werden in beslag genomen.

De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van de drugs.