Vakantiegangers rijden auto in de prak op N280 bij Kelpen-Oler

Kelpen-Oler – (Foto’s) De hulpdiensten zijn maandagochtend rond 9.30 uur gealarmeerd voor een verkeersongeval op de Rijksweg Zuid (N280) bij Kelpen-Oler.

Een koppel was op vakantie geweest in Nederland en was op de terugreis naar Duitsland. Toen ze de Kelperbrug waren gepasseerd besloot de bestuurder een oprit op te rijden om te kunnen keren. Via het navigatiesysteem had men gezien dat er werkzaamheden worden uitgevoerd aan de N280 bij Roermond.

Nadat de bestuurder de auto had gedraaid om een andere route te nemen, wilde hij de N280 weer oprijden. De bestuurder zag echter een naderende vrachtwagen over het hoofd. Het kwam vervolgens tot een botsing.

Bij het ongeval raakte niemand gewond. Er kwam uit voorzorg wel een ambulance ter plaatse om de betrokkenen medisch te controleren. De auto raakte zwaar beschadigd en moest worden afgesleept. Ook de vrachtwagen had zoveel schade opgelopen dat hiervoor een berger ter plaatse moest komen.

Medewerkers van de Koninklijke Marechaussee kwamen uit bij het ongeval en assisteerden bij de afhandeling van het ongeval en het verkeer.