‘De Biest’ staat centraal tijdens open stadswandeling in Weert

De Weerter stadsgidsen organiseren op zondag 12 juli een open stadswandeling met als thema ‘De Biest’.

Onder begeleiding van de stadsgidsen Harrie Mennen en Peter Theunissen wordt er gewandeld langs een aantal bijzondere gebouwen die beeldbepalend zijn voor deze wijk, zoals het vroegere kasteel de Nijenborgh van de graven van Horne, de Tiendschuur, het Charitasgebouw en de poortgebouwen van zorgcentrum Hieronymus.

Tevens zal er een bezoek gebracht worden aan de voormalige kloosterkerk en de kloostertuin van de Minderbroeders, de voormalige Aldenborgh van de Van Hornes. De wandelroute loopt ook naar de Biesterbrug en de Zuid-Willemsvaart. De stadsgidsen geven hier informatie over het ontstaan van de Zuid-Willemsvaart en de belangen voor Weert.  De aanleg van “de kanaal” was ook het startpunt voor de industrialisatie van Weert (o.a. de scheepswerf en de pijpenoven).

  • De wandeling duurt ca. 1,5 uur. Er wordt uiteraard rekening gehouden met de actuele corona-regels
  • De kosten bedragen € 3,– p.p. (kinderen tot 12 jaar gratis).
  • Vertrekpunt: om 14.00 uur op de Oelemarkt, bij de stadspomp.
  • Interesse? Verplicht aanmelden via: [email protected].