Geld, horloges en auto’s in beslag genomen

De politie heeft woensdag naar aanleiding van onderzoek in een paardenstal aan de Mastenbroekweg een hennepplantage met 400 planten aangetroffen.

Bij nader onderzoek door agenten werd er ook nog voor 100.000 euro aan contant geld, negen horloges, een motorfiets aangetroffen. Daarnaast werden er drie voertuigen in beslaggenomen. Ook werden een gasalarmpistool, stroomstootwapen en pepperspray aangetroffen. De huurder van de stal is aangehouden. Uit onderzoek bleek dat er sprake was van het illegaal aftappen van water en elektriciteit. Hierdoor is er risico op brand door kortsluiting en lekkage.

Afpakken

Het afpakken van crimineel geld is een belangrijk onderdeel van de strijd tegen de georganiseerde misdaad en de kleinere, veelvoorkomende criminaliteit. Veel delicten zijn gericht op geldelijk gewin. Geld is de drijfveer, het motief en de opbrengst van nagenoeg alle criminaliteit. Met het afpakken van crimineel verkregen vermogen raken OM, politie en ketenpartners criminelen op een plek die hen pijn doet, namelijk in de portemonnee.

Ruik je henneplucht en denk je dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Foto via Politie