Herstart vervoersservice Automaatje

Begin dit jaar is er, in samenwerking met Punt Welzijn, een start gemaakt met Automaatje Weert.

Bij dit project rijden vrijwillige automaatjes met hun eigen auto minder mobiele buurtgenoten naar hun afspraak. Het is dan ook sociaal vervoer waarbij elke rit zijn eigen verhaal heeft.

Helaas kwam het project op 16 maart stil te liggen door de coronacrisis. Daardoor kwamen zowel klanten als vrijwilligers noodgedwongen thuis te zitten. Gelukkig is de ergste periode vooralsnog achter de rug en daarom willen ze langzaamaan weer opstarten met Automaatje.

Vanaf maandag 20 juli kunnen mensen weer bellen met vervoersvragen. Nu nog alleen voor noodzakelijke ritten zoals een bezoek aan ziekenhuis, fysiotherapeut, huisarts of tandarts. Later in het jaar hopen we ook de andere ritten weer op te pakken. De herstart gaat in nauw overleg met de ANWB, zij zijn de overkoepelende organisatie van de Automaatjes-projecten in het land.

Van januari tot maart werden er al 48 mensen lid van Automaatje! Als inwoner van Weert kun je je aanmelden voor een gesprek waarbij je uitleg krijgt over de vervoersservice.

Automaatje is vanaf 20 juli weer bereikbaar op werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur. Je kunt bellen voor noodzakelijke ritten of aanmelden als lid. Bel Punt Welzijn via telefoon 0495-697900.