Kempenweg twee weken eerder open dan gepland

De werkzaamheden zouden tot 24 juli 2020 duren

Sinds vandaag is de Kempenweg (N564) in Weert weer volledig open. Het wegdeel tussen de Havenweg en het Belgische Lozen werd een kleine drie weken afgesloten vanwege de aanleg van bekabeling. De wegafsluiting stond gepland tot 24 juli .a.s..

De weg is dus zo’n twee weken eerder opengesteld dan aanvankelijk was aangekondigd. Afgelopen ochtend is de metalen geleiderail (barriers) verwijderd en zijn de omleidingsborden omgedraaid. Het verkeer kan dus vanaf vandaag weer via de Kempenweg richting België rijden.

De afgelopen weken is opdrachtgever Enexis in gesprek gebleven met belanghebbenden. Men heeft tussentijds bekeken welke mogelijkheden er waren om de ongemakken zo veel mogelijk te kunnen beperken.

Opschaling aantal ploegen

Eén van de acties die Enexis ondernam was de ‘opschaling’ van de werkploegen. Na de eerste week van de afsluiting werden er meteen meer mensen ingezet om de aanleg van de bekabeling vlotter te laten verlopen. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen.

Na de zomerperiode zullen er enkel nog werkzaamheden plaatsvinden ter hoogte van hectometerpaal 6,1. In overleg met de provincie Limburg zal een beperkte verkeersmaatregel toegepast worden.